Kaupungit, joissa toimimme Etelä-Savossa

Oli kyseeessä sitten kotimuutto, yrityksen muutto tai vaikka muutto ulkomaille, niin muuttopalvelua tarjoavat yritykset ovat auttamassa tekemään muuttopäivästä helpomman. Täältä löydät muuttofirman ja vinkkejä Suomen tai muuttoon ulkomaille.

Suosituimmat palvelut

 • Kodin muuttaminen
 • Yritysmuutto
 • Muuttoapu ulkomaille
 • Muuttolaatikot ja pakkaustarvikkeet
 • Muuttoauton vuokraus
 • Muuttosiivous
 • Varastohotelli

Miksi Etelä-Savoon muutetaan?

Savonlinnan on viehättävä kulttuurikaupunki

Savonlinna on kaukaisesta sijainnistaan huolimatta Lappeenrannan tavoin houkutteleva vaihtoehto opiskelijoille, sillä kaupungissa toimii Itä-Suomen yliopiston sivutoimipiste. Pieni ja soma, noin 800 opiskelija kampus kouluttaa muun muassa kotitalouden ja käsitöiden opettajia. Käsityöammattilaisen taitoja lähdetään hakemaan Savonlinnasta kaukaa pohjoisesta asti.

Savonlinna on vetovoimainen kulttuurikaupunki. Kaupungin ehdottomasti kuuluisin kesätapahtuma on Savonlinnan Oopperajuhlat, joka muuttaa kaupungin kesäisin kansainväliseksi kulttuurin mekaksi. Kesäpäivän kruunaa veneristeily Saimaalla kauniissa ilta-auringossa. Järvimaisemat ovat syvällä asukkaiden sydämissä.

Mikkeli on mukava pikkupaikkakunta

Mikkeli on Savon eteläisin keskus, sillä esimerkiksi Lahteen on matkaa vain puolitoista tuntia. Ympäristö on kuvankaunis, sillä vedet ympäröivät kaupungin joka puolelta.

Mikkelissä sijaitsevasta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta löytyy koulutusaloja yhteensä 59, joten opiskeltavaa riittää kaikille halukkaille. Kampuksia on useissa eri kaupungeissa, ja Mikkelissä voi valmistua esimerkiksi metsätalousinsinööriksi. Työllistyminen hoituu suoraan ammattikorkeakoulun kanssa yhteistyötä tekevien paikallisten yritysten leipiin.

Pieksämäki on savolaisuuden sydämessä

Jos mieli kaipaa Jyväskylän itäpuolelle, kannattaa ehdottomasti harkita Pieksämäkeä. Kaupunki sijaitsee reilun tunnin autoilumatkan päässä Jyväskylästä keskisen ja itäisen Suomen rajamailla. Junalla matka hoituu kolmessa vartissa, joten aseman tuntumassa asuvien kannattaa ehdottomasti hyödyntää julkista liikennettä.

Jyväskylän ohella Pieksämäeltä on lyhyt matka savolaisuuden ytimeen Kuopioon. Kalakukkoja pääsee maistelemaan tunnin ajo- tai 50 minuutin junamatkan jälkeen.

Historiaa Pieksämäellä riittää myös omasta takaa kunnioitettavan 440 vuoden verran. Menneisyydestä on ammentaa oppia, ja siksi kaupunki panostaa nykyisin erityisesti elinkeinoelämään ja yritystoiminnan kehittämiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että osaajille on tekemistä myös tulevaisuudessa – työt eivät tekijöiltä lopu!

Muutto uuteen asuntoon kotimaassa

Muuttaminen uuteen kotiin on monesti iso päätös, ja se vaatii paljon aikaa. Muuttoon myös liittyy useita juttuja joita pitää muistaa sekä pienempiä päätöksiä; muuttoilmoituksen toimittaminen Postille, sähköyhtiön valinta ja sähkösopimuksen tekeminen, muuttoyrityksen buukkaaminen sekä muuttolaatikot ovat vain osa asioista jotka täytyy muistaa muutossa.

Voiko muutta mennä näin helposti

Jos etsit sinulle sopivaa, tehokasta sekä edullista muuttopalvelua, niin olet saapunut oikeaan paikkaan. Kaikki lähialueen palvelut löydät tältä nettisivuilta. Jos tahdot tehdä asiat mahdollisimman helposti, niin kilpailuta muuttoyritykset helposti yhdellä tarjouspyynnöllä.

Lähetä tarjouspyyntö täältä!

Saat sähköpostiisi jopa saman päivän aikana tarjouksia näiltä yrityksiltä. Sitten voit vain verrata tarjouksia ja valita tarpeeseesi sopivin palvelu apuun.

Yritysmuutto Etelä-Savo

Yritysmuutot on järkevää antaa ammattilaisten hoidettavaksi. Yritysmuutto on tehtävä ripeästi uuteen toimistoon, sillä liiketoiminnan katkeaminen kasvattaa aina kustannuksia. Näillä sivuille hoidat helposti myös yrityksen muuttoihin liittyvät keskitetyt tarjouspyynnöt ja silloin sinun arvokas aikasi säästyy tärkeämpiin työtehtäviin.

Mitkä asiat vaikuttavat muuttofirman hintaan?

Muuttofirman hinnoitteluun vaikuttaa seuraavat asiat: muuttotavaroiden määrä, muuttomatka, muuton kesto ajassa ja kantajien määrä. Jos ajattelit pakata kaikki tavarasi itse, niin tämä luonnollisesti laskee muuton kustannuksia.

Miten lasken muuttolaatikoiden tarpeen?

Tämä on yllättävän yksinkertaista. Nyrkkisääntönä voidaan arvioida yksi muuttolaatikko / neliö. Esimerkkinä 70 neliöisen asunnon muuttoon on järkevää varata 70 kpl muovilaatikoita. Laatikot on järkevintä pinota aina neljän pakkauslaatikon pinoihin. Tämä auttaa siinä vaiheessa, kun niitä kannetaan kuorma-autoon.

Muuttajan vinkit

 1. Muuton yhteydessä on paras aika toteuttaa suursiivous ja hävittää kaikki tarpeettomat tavarat roskiin.
 2. Älä käytä teippiä, käytä mieluummin kiristekalvoa.
 3. Varaa varmuuden vuoksi vähän enemmän muuttolaatikoita, kun tarvitset (vähitään yksi laatikko / neliö).
 4. Merkkaa laatikoihin aina mitä niissä on sisällä ja mihin huoneisiin ne tulevat, niin ne ovat todella helppo kantaa uuteen asuntoon.
 5. Kasaa muuttolaatikot aina 4:n laatikon pinoihin ja jätä ne hieman vajaiksi, niin niitä on todella helppo kuljettaa ja pinota uudelleen.

Jätä tarjouspyyntö helposti nyt!