Kaupungit, joissa toimimme Keski-Suomessa

Olipa edessä kotimuutto, yrityksen muutto tai muutto kauemmaksikin, niin muuttopalvelua tarjoavat yritykset auttavat urakkasi kanssa. Näiltä sivuilta saat runsaasti vinkkejä muuton suunnitteluun kotimaahan tai ulkomaille.

Suosituimmat muuttopalvelut

 • Kodin muuttaminen
 • Yritysmuutto
 • Ulkomaanmuutto
 • Muuttolaatikot ja pakkaustarvikkeet
 • Muuttoauton vuokraus
 • Siivouspalvelut
 • Varastointipalvelut

Miksi Keski-Suomeen muutetaan

Miksi Keski-Suomeen muutetaan 

Keski-Suomi, Suomen sydän. Siinä syy sille, miksi niin moni valitsee Jyväskylän tai jonkun lähikunnan kotipaikakseen jopa loppuelämäkseen.

Jyväskylän tunnetaan leikkisästi Suomen Ateenana, ja nimitykselle on selvä syy. Lempinimi muistuttaa kaupungin historiasta suomalaisen sivistyksen kehtona, sillä Jyväskylään perustettiin opettajia kouluttanut seminaari jo vuonna 1863. Laitosta johti suomalaisen kansakoulun isä Uno Cygnaeus, ja vieläkin yksi yliopiston kampuksista tunnetaan Seminaarinmäkenä.

Seminaari on historiaa, ja paikalla toimii nykyisin Jyväskylän yliopisto. Alavalikoima on laajentunut kattamaan opettajankoulutuksen lisäksi niin luonnon- ja kauppatieteelliset alat kuin yhteiskuntatieteet humanistisia aloja unohtamatta. Yliopistossa toimii lisäksi Suomen ainoa liikuntatieteellinen tiedekunta, joka kouluttaa maan taitavimmat liikunnanopettajat ja terveystieteilijät.

Yliopisto on yksi tärkeimmistä syistä Jyväskylän vetovoimaisuudelle. Kaupungin ikärakenne on huomattavan nuori, sillä iso osa asukkaista on opiskelijoita. Yliopiston lisäksi Jyväskylässä toimii nimittäin ammattikorkeakoulu, josta löytyvät kaikki tärkeimmät koulutusohjelmat tradenomista sairaanhoitajaan.

Jyväskylä sulkeutuu kolmen järven syleilyyn, ja kaupungin kaakkoispuolella siintää Päijänne niemineen ja lahtineen. Jyväsjärvestä on suora yhteys Päijänteelle kanavaa pitkin, joten sisävesien kävijät voivat suunnata veneensä kokan aina Lahteen saakka. Jyväskylä on tunnettu kumpuilevista harjumaisemistaan, jotka muistuttava järvien rinnalla jääkauden vaikutuksista luontoon.

Jyväskylän vetovoimaa kauniin luonnon ja koulutusmahdollisuuksien ohella lisää sijainti: Jyväskylä on konkreettisesti isojen teiden risteyksessä, sillä kaupunkia halkoo valtatie 4 ja tie 23 vie niin itään kuin länteen. Myös junayhteydet toimivat ja kaupungin kehittämiseen panostetaan.  Kaiken tämän ansiosta kaupunki on esimerkiksi yksi Suomen parhaista asuntosijoituskohteista: vuokralaisia riittää vuoden ympäri, sillä kesätyöt työllistävät opiskelevaa väestöä koulujen loma-aikoina.

Jämsä ja Korpilahti ovat sopivan matkan päässä

Mikäli Jyväskylästä kaipaa hitusen syrjemmälle, kannattaa katse suunnata hieman etelämmäksi Korpilahteen ja Jämsään. Nämä niin ikään järvien tuntumassa sijaitsevat kaupungit kukoistavat luonnonrauhaa, jotka sopivat erityisen hyvin esimerkiksi lapsiperheille.

Matka Jyväskylään ei juuri päätä huimaa, sillä esimerkiksi Korpilahdelta hurauttaa Jyväskylään valtatie 9 pitkin alle puolessa tunnissa. Myös julkinen liikenne toimii, ja Jämsässä on rautatieasema, josta VR kuljettaa niin etelään kuin pohjoiseen. Matka-aika Jyväskylään on niin ikään noin puoli tuntia.

Jämsän ehdoton vetonaula on hiihtokeskus Himos, jonka rinteet välkkyvät mökkien valoista. Rinteitä löytyy jopa 21 kappaletta, joista kertyy laskettelukilometrejä yhteensä yli 13. Hiihtolomalla ei siis tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, sillä tekemistä löytyy kotikylästä.

Himoksen ehdottomasti tunnetuin tapahtuma on juhannusfestivaali, joka kerää osallistujia joka puolelta Suomea. Artistivalikoima kattaa eturivin tekijät Haloo Helsingistä lähtien, joten kuulijat saavat korvilleen takuulla laadukasta musiikkia.

Sekä Jämsän että Korpilahden vahvuus sijainnin ohella on ehdottomasti rauhallisuus: kylä elää omaa elämäänsä, mutta kuitenkin ajassa mukana. Palveluiden suunnittelussa on ajateltu erityisesti lapsiperheiden tarpeita, ja siksi koulu- ja päiväkotiverkosto sekä hoitopalvelut ovat erittäin kattavia. Ison kaupungin läheisyys tekee asumisesta toimivaa mutta samalla turvallista.

Muutto uuteen asuntoon Suomessa

Muutto uuteen asuntoon on monesti suuri päätös, ja sen tekeminen vaatii paljon aikaa sekä suunnittelua. Muuttoon myös liittyy useita asioita joita täytyy muistaa sekä pienempiä päätöksiä; muuttoilmoituksen toimittaminen Postille, sähkösopimuksen kilpailuttaminen, muuttofirman buukkaaminen sekä laatikoiden hankkiminen pakkausta varten ovat vain pieni osa asioista mitkä täytyvät muistaa muuttoon liittyen.

Muuttofirmat läheltä

Haluatko löytää luotettavan muuttofirman nopeasti? Nettisivuiltamme löydät kaupunkisi muuttopalvelut listana ja voit lähettää näille yrityksille tarjouspyynnön kätevästi yhdellä lomakkeella.

Lähetä tarjouspyyntö täällä!

Saat sähköpostiisi jopa samana päivänä tarjouksia asiantuntevilta alan ammattilaisilta. Sen jälkeen voit vain verrata tarjouksia ja valita tarpeeseesi sopivin palvelu apuun.

Yritysmuutto Keski-Suomi

Yritysmuutot on järkevää antaa ammattilaisten tehtäväksi. Muutto on hoidettava lyhyessä ajassa uuteen toimistoon, koska liiketoiminnan keskeytyminen lisää aina kustannuksia. Näillä sivuille hoidat helposti myös yrityksen muuttoihin liittyvät kyselyt ja tarjouspyynnöt ja silloin sinun arvokas aikasi säästyy tärkeämpiin työtehtäviin.

Kuinka muuttopalvelun hinta määräytyy?

Palvelun hintaan vaikuttaa seuraavat asiat: muuttotavaroiden määrä, muuttomatka, muuttoaika ja tarvittavien henkilöiden määrä. Pakkaamalla kaiken itse, niin tämä varmasti laskee muuton kustannuksia.

Miten monta muuttolaatikkoa tarvitsen?

Tämä on erittäin yksinkertaista. Nyrkkisääntönä voidaan arvioida 1 muuttolaatikko per neliö. Esimerkiksi 70 m2 kodin muuttoon kannattaa varata ainakin 70 muuttolaatikkoa. Muuttolaatikot kannattaa pinota aina neljän laatikon pinoihin. Tämä helpottaa siinä kohtaa, kun niitä roudataan muuttoautoon.

Viisi vinkkiä muuttajalle

 1. Muuton aikana on paras aika toteuttaa tavaroiden hävitysoperaatio ja hävittää kaikki tarpeettomat tavarat roskiin.
 2. Älä käytä teippiä vaan kiristekalvoa.
 3. Varaa aina vähän enemmän pakkauslaatikoita, kun olet ajatellut tarvitsevasi (vähitään 1 kpl / m2).
 4. Merkitse laatikoihin joka kerran mitä niissä on sisällä ja minne huoneeseen ne kannetaan, niin ne ovat todella helppo kuljettaa uuteen asuntoon.
 5. Kasaa muuttolaatikot aina 4:n laatikon kasoihin ja jätä ne hieman vajaiksi, niin muuttolaatikoita on helppo kantaa ja pinota uudelleen.

Siirry kilpailuttamaan muuttofirmat nyt!