Näin hoidat muuton sujuvasti vuonna 2020

Muuttolaatikko

Onko edessä muutto uuteen kotiin? Tahdot varmasti sen sujuvan mahdollisimman helposti ja sujuvasti. Tässä muutama vinkki sujuvaan muuttoon vuonna 2020!

Muuttopalvelut Tampere – aloita valmistautuminen hyvissä ajoin

Jos tarvitset muuttoautoa, muuttotyöntekijöitä tai täyden palvelun muuttopalvelua Tampereella, tee varaukset hyvissä ajoin. Kysyntä on suurinta kuun vaihteessa, sillä vuokrasopimukset päättyvät usein kuun viimeinen päivä alkaakseen seuraavan kuun ensimmäisestä päivästä. Jos tarvitset muuttopalvelua kuun lopussa, varaa se vaikka paria, kolmea kuukautta etukäteen, niin saat tehtyä muuton juuri oikeana päivänä.

Muutenkin muuttoon kannattaa alkaa valmistautua useampaa kuukautta etukäteen. Mitä vähemmän tavaraa pitää siirtää, sen helpompi muutto on edessä. Karsi kaikki turhat tavarat myymällä ne netissä tai lahjoittamalla se vaikka kierrätyskeskukseen. Kierrätyskeskus tai hyväntekeväisyyskirpputori saattaa hakea tavarat ja huonekalut luotasi ilmaiseksi – asia, mistä kannattaa ottaa selvää. Tavaroiden karsimisessa auttaa konmari-metodi. Halutessasi voit palkata ammattijärjestäjän avuksesi.

Kun tiedät, mitä tavaroita tahdot viedä uuteen kotiisi, on vielä edessä niiden pakkaaminen. Pakkaamisen voit ulkoistaa muuttopalvelulle. Jos et tahdo maksaa tästä työvaiheesta, joudut tekemään sen itse. Älä änge tavaroita epämääräisiin nyssäköihin ja erikokoisiin pahvilaatikkoihin, vaan vuokraa muuttopalvelulta kestävät ja pestävät muovilaatikot. Muovilaatikot, mitkä ovat keskenään samankokoisia, säästävät tilaa muuttoautossa. Niitä on myös helppo kantaa – eikä pohja petä sateellakaan.

Muista suojata astiat, valaisimet, peilit ja muut helposti särkyvät esineet. Pehmusteita ja suojamuoveja voi kysyä muuttopalvelulta. Suojaa myös huonekalut kolhuilta. Pakkaamista ei toki kannata aloittaa astioista ja huonekaluista, joita tarvitsee vielä muuttopäivän alla, vaan esimerkiksi talvivaatteista ja autotallista. Noin kuukautta ennen muuttopäivää voit siirtyä sähkösopimuksen siirtoon, muuttoilmoituksen tekemiseen ja muihin muuttoon liittyvien paperitöiden hoitamiseen (tosin vuonna 2020 useimmat asiat voi hoitaa verkossa).

Muuttopalvelut Helsinki – iso kaupunki tuo muuttoon omat haasteensa

Muuttoauto

Oletko muuttamassa maamme pääkaupunki Helsinkiin? Mieti kaksi kertaa, haluatko ajaa isolla muuttoautolla tai auto ja peräkärry -yhdistelmällä Helsingissä. Parkkipaikat ovat usein kiven alla (varsinkin kantakaupungissa) ja talojen pihat hyvin ahtaita. Muuttopalvelulta voit vuokrata muuttoauton kuljettajineen, ja näin sinulla on yksi stressinaihe vähemmän – ja yksi käsipari enemmän! Muuttoautossa voi paikalle tulla myös repsikka, ja parivaljakko voi hoitaa puolestasi pianon, pyykkikoneen, umpipuisen kirjahyllyn ja vuodesohvan kantamisen. Sano ei selkäkivuille ja lommoutuneille autoille, ja tilaa paikalle muuttopalvelu!

Jos kuitenkin päädyt ajamaan itse muuttoautoa, lähde palauttamaan vuokra-autoa hyvissä ajoin. Helsingissä on usein ruuhkaa, varsinkin kello 7–9 ja 15–17 välissä. Jos jumitut ruuhkaan ja myöhästyt vuokra-auton palautuksesta, joudut maksamaan sopimussakkoa. Jätä aikaa myös auton tankkaamiselle. Jos palautat auton vajaalla tankilla, veloitetaan sinulta ylimääräinen kulu.

Kohti sujuvampaa muuttoa

Olitpa muuttamassa pääkaupungissa tai maalaiskylässä, kannattaa muuttoa alkaa valmistella jo hyvissä ajoin. Laita kaikki kuntoon viimeistään muuttopäivän aattona – siis ihan kaikki. Jätä esille vain aamiaistarpeet, muuttovaatteet ja loppusiivousvälineet. Harkitse loppusiivouksen teettämistä. Kotitalousvähennyksen jälkeen maksat loppusiivouksesta ehkä vain parikymppiä tunti.

Pakkaa yhteen laatikkoon sellaisia asioita, mitä tarvitset uudessa asunnossa aivan saman tien. Niitä ovat esimerkiksi vessapaperi, käsisaippua, särkylääke, lemmikkien ruoat, vauvan vaipat, liinavaatteet ja talkoolaisten tarjottavat. Tarjoa talkoolaisille avokätisesti ruokaa ja juomaa – uhraavathan he aikaansa ja vaivaansa, jotta sinun muuttosi sujuisi mahdollisimman edullisesti ja helposti. Jos annat vain huoneenlämpöistä vettä, voi ystävyys katketa muuttoon. Vakuuta irtaimistosi muuttoa varten, näin ollen ystävyyden ei tarvitse katketa pudotettuun vaasiin tai hajotettuun televisioonkaan.

Näillä vinkeillä muutto Tampereella, Helsingissä, Ähtärissä, Paltamossa tai vaikka Sahalahdella onnistuu paljon mukavammin!

Kaikista helpoin muutto vuonna 2020

Kaikista helpoin, joskin myös hintavin, muutto vuonna 2020 on täyden palvelun muutto. Kun tilaat muuton avaimet käteen -periaatteella, sinun ei tarvitse laittaa tikkua ristiin muuton eteen. Muuttoilmoitukset ja sähkösopimuksen siirrot joudut tekemään, mutta muuten kaikki tavaroiden pakkaamisesta niiden purkamiseen hoidetaan puolestasi. Muuttopalvelu tuo paikalle auton, ja palauttaa sen aikanaan. He voivat järjestää uuden ja vanhan asunnon muuttosiivouksen, ja jopa laittaa vaatteesi kaappiin uudessa asunnossa. Sovittaessa he asentavat myös kattovalaisimet paikoilleen ja kiinnittävät taulut sekä peilit seinille. Muuton ajan voit oleskella vaikka ulkomailla tai viettää hotelliviikonloppua!


Takaisin edelliselle sivulle