Pidempi muuttomatka edessä

Muuttaminen on useimmiten isotöinen projekti. Koko irtaimisto pitää lajitella ja pakata. Omaisuus täytyy myös kuljettaa uuteen kohteeseen. Muuttaminen on myös oiva tilaisuus tehdä inventaariota irtaimistosta. Kaiken itselleen hyödyttömän voi viedä hyväntekeväisyyteen tai vaihtoehtoisesti kaatopaikalle. Arvokkaimmat esineet ja tarpeelliset asiat säilytetään ja ne halutaan saada ehjinä perille. Entä jos irtaimistoa on paljon ja muuttokilometrejä useita satoja? Silloin on yhtä tyhjän kanssa lähteä kuskaamaan irtaimistoa pienellä autolla. Pidemmissä muuttomatkoissa korostuu aina laadukkaan muuttopalvelun tärkeys. Muuttopalveluun satsaaminen on hyvä sijoitus; se säästää aikaa ja vaivaa. Siten muutto sujuu mahdollisimman huoletta.

Muuttokuorman pakkaaminen

Hintavertailu kannattaa

Ennen muuttopalvelun valintaa kannattaa tehdä pientä hintavertailua. Siten voi säästää aika isonkin summan rahaa, mikä on järkevää. Hintojen vertailu on nykyään todella helppoa. Kannattaa aloittaa selaamalla eri muuttopalveluita tarjoavien yritysten internetsivustoja ja ottaa hinnat ylös. Myös asiakaspalvelusta voi kysellä tarjouksia. Tässä kannattaa olla ajoissa liikkeellä, sillä mitä aikaisemmin muuttopalveluita ollaan varaamassa, sitä edullisemmaksi se voi tulla. Useimmiten kuun vaihteet ovat vilkkainta muuttosesonkia, jolloin hinnatkin voivat olla korkeammat, kun edullisimmat palvelut ovat varattuina.

Muuttopalvelu auttaa säästämään aikaa ja vaivaa

Moniin muuttopalveluihin sisältyy myös muuttohenkilöstö, joka hoitaa irtaimiston kantamiset ja kuljetukset puolestasi. Kannattaa harkita muuttohenkilöstöä apuun, jos huonekaluja ja muita painavia esineitä on paljon. Muuttolaatikot ovat aivan välttämättömät, mikäli halutaan olla järjestelmällisiä. Lisäksi muuttolaatikoissa tavarat ovat turvassa muuton aikana ja herkästi särkyvät esineet pysyvät ehjinä. Tavarat myös löytyvät helpommin, kun ne ovat järjestelty hyvin muuttolaatikoihin. Mitä enemmän omaisuutta ja mitä pidempi muuttomatka, niin sitä suurempi merkitys on erilaisilla muuttotarvikkeilla. Ainakin nuo muuttolaatikot ovat välttämättömiä, joten niitä on hyvä olla useampi. Nokkakärryt ovat välttämättömät, kun siirretään painavia kodinkoneita. Astiastolle ja muille herkästi särkyville on mahdollista saada kuplamuovia ja muita suojauksia, jotta ne eivät mene rikki muuton aikana.

Kodin siivous puhtaaksi

Joihinkin muuttopalveluihin voi olla mahdollista sisällyttää erillinen muuttosiivous. Sellaistakin on hyvä miettiä, jos haluaa säästää aikaa ja vaivaa. Muuttamisesta ei todellakaan kannata stressata, kun on mahdollista saada viiden tähden muuttopalvelu kaikilla mausteilla. Jotkin muuttopalvelut voi maksaa kätevästi myös osamaksulla tarpeen vaatiessa. Muuttaminen tapahtuu kätevästi riittävän tilavalla muuttoautolla. Tavaroiden määrästä riippuen valitaan joko pakettiauto tai jopa kuorma-auto. Jos irtaimiston pystyy kuljettamaan samalla kerralla pakettiautolla, niin silloin vuokrataan tietysti sellainen. Pakettiauto on myös luonnollisesti kuorma-autoa edullisempi vaihtoehto. Kuorma-auto on sitten itsestään selvä valinta, jos omaisuutta on suurperheen verran. Sinne mahtuu helposti koko kiinteä omaisuus ja koko irtaimiston voi kuljettaa yhdellä ajokerralla. Näin säästytään turhalta edes takaisin ajelulta, joka aiheuttaa turhia bensakuluja.

Muuttopalveluun panostaminen on kannattava sijoitus

Se on jo selvää, että muuttopalveluun panostamalla muuttaminen sujuu mutkattomasti ja nopeasti aikaa säästäen. Riittää, että lajittelee vain oman irtaimiston, mitä haluaa säilyttää ja mistä haluaa luopua. Osa muuttopalveluista tarjoaa myös tarvittaessa kierrätyspalvelua. Pitkät muuttomatkat ovat työläitä ja aikaa vieviä ilman reippaita muuttoalan ammattilaisia. Muuttopäivät ovat väsyttäviä ja varsinkin keskellä arkea tehtävät muutot vievät voimia, kun pitäisi esimerkiksi mennä jo seuraavana päivänä töihin. Kiireisille ihmisille muuttopalvelun hankkiminen on hyvä ratkaisu. Täyden palvelun muuttopalveluun sijoittaminen on sijoitus omaisuuteen ja itseensä, sillä tällöin voi olla täysin varma siitä, että omaisuus kulkeutuu vaurioitta uuteen kotiin satojen kilometrien päähän. Samalla myös itse voi ottaa rennosti ja käyttää muuttoon menevän ajan vaikkapa tehden niitä asioita, joista nauttii. Saman aikaisesti muuttohenkilökunta hoitaa homman.

Muista lukea myös muuttajan muistilista täältä!


Takaisin edelliselle sivulle