Jos kyseessä on kotimuutto, yritysmuutto tai muutto kauemmaksikin, niin yhteistyöyrityksemme auttavat urakkasi kanssa. Täältä löydät muuttofirman ja vinkkejä kotimaan tai muuttoon ulkomaille.

Suosituimmat palvelut

Miksi Pirkanmaalle muutetaan? 

Pirkanmaa on rehevän suomalaisuuden ydin. Murteestakin sen jo kuulee: pärähtävällä ärrällä puheleva pirkanmaalainen ei häpeile itseään, vaan on rehellisesti sitä mitä on – suoraselkäinen suomalainen.

Pirkanmaalla viihdytään. Tilastot osoittavat kiistatta, että Tampereen lähialueet ovat Suomen laadukkainta seutua, sillä paikalliset äänestävät Tampereen lähikunnat vuosi toisensa jälkeen Suomen parhaiksi asuinpaikoiksi Pirkkala ja Lempäälä etunenässä. Matka Manselle on juuri sopiva, ja kunnat palvelevat erityisesti lapsiperheiden tarpeita.

Kun katsoo karttaa, ei voi kuin todeta, että Tampereen sijainti on paras mahdollinen. Kaupunki sijaitsee kolmen suuren keskuksen risteyksessä, sillä sekä Helsinkiin, Turkuun että Jyväskylään on reilun parin tunnin ajomatka.

Mikä muu Suomen Mansesterissa vetoaa? Moni Tampereella vuosia asunut löytää kaupungista tuskin yhtäkään suurta vikaa, päinvastoin. Työ- ja opiskelupaikkoja riittää kaikille halukkaille ja kuvankaunis luonto loistavine virkistysmahdollisuuksineen on kuin kuvajainen suomalaisesta sielunmaisemasta.

Tutustutaanpa Tampereeseen hieman tarkemmin ja katsotaan, miksi Pirkanmaa on niin hyvä paikka asua.

Tampereelta löytyy kaikki mitä tarvitsee

Tampereella lähes jokainen voi toteuttaa oman unelmansa kodista järven rannalla tai ainakin järven läheltä. Pyhä- ja Näsijärvet ympäröivät kaupunkia sekä etelästä että pohjoisesta, joten järvimaisemilta ei käytännössä voi välttyä. Rannoille pääsee retkeilemään, lenkkeilemään tai muuten vain viihtymään, ja onpa Tampereelle rakennettu kolme kappaletta torneja, joiden huipulta pääsee ihailemaan ylivoimaisen kaunista maisemaa.

Tampereen historia on kiinnostava, ja se on omalta osaltaan vaikuttanut sekä kaupunkikuvaan että kaupungin henkeen. Näyttävät punatiiliset tehdasrakennukset määrittävät keskustan ilmettä edelleen ja antavat Tampereelle Englannin kuuluisasta teollisuuskaupungista muistuttavan lempinimen.

Keskustaa halkoo järvet yhdistävä Tammerkoski, joka oli syy sille, miksi teollisuus alkoi kukoistaa Tampereella 1800-luvun puolivälin jälkeen. Kiihtyvän kasvun myötä kaupunkiin syntyi työpaikkoja ja väkimäärä kasvoi räjähdysmäisesti. Tämä siivitti Mansesterin nykyisen menestyksen urille, ja loppu on historiaa.

Nykyinen Tampere houkuttelee niin opiskelijoita kuin työläisiä loistavalla tarjonnallaan. Kaupungissa on korkeakouluja tällä hetkellä jopa kolme kappaletta, ja vuonna 2019 aloittava uusi, entistä laajempi Tampereen yliopisto yhdistää eri alat innovatiiviseksi kokonaisuudeksi, joka ruokkii itseään sisältä päin. On varmaa, että koulu kiinnostaa opiskelijoita myös Pirkanmaan rajojen ulkopuolella.

Tampereen paras puoli on se, että sieltä ei tarvitse lähteä mihinkään edes lomalla. Kesällä kaupunki kuhisee tapahtumia ja mökkimaisemat löytyvät kaupunginrajojen sisäpuolelta. Laskettelurinteitä löytyy hiihtolomalaisille, eikä korkeakulttuuria tarvitse etsiä kaukaa – onhan Tampere teattereiden luvattu maa. Paikallishistoria on esillä lukuisissa eri museoissa, ja huvipuisto viihdyttää lapsiperheitä kesähelteellä. Ravintolamaailma on kattava, ja lounaan pääsee nauttimaan vaikkapa järvimaisemissa laivan kannelta. Ratina tarjoaa katseltavaa urheilun ystäville, ja viereen nouseva upouusi ostoskeskus viihdyttää väliaikoina. Kävelylle kannattaa piipahtaa Arboretumiin, jonka upea ruusutarha hehkuu kesäisin.

Tampere on loistava asuinpaikka siksi, että sieltä löytyy kaikki, mitä toivoa saattaa.

Lähikunnat tarjoavat viihtyisän vaihtoehdon

Mikäli kaipaa kauemmas keskustan hulinasta, Tampereen lähikunnat ovat loistava vaihtoehto asumiselle. Maisemat ovat yhtä lailla kauniita, mutta elämänmeno on astetta rauhallisempaa. Järvi- ja metsämaisemia riittää lenkkeiltäväksi, sillä hyvin hoidettuja pururatoja kulkee luonnossa kilometrikaupalla.

Tampereen lähikunnat ovat helposti autoiltavan matkan päässä, sillä kaupunkisuunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota toimiviin liikenneyhteyksiin. Esimerkiksi Ylöjärvelle hurauttaa vartissa, ja moottoritie vie sekä Nokialle että Loimaalle alle puolessa tunnissa. Työmatkat sujuvat vaivatta, kun tietä saa huristella satanen mittarissa.

Lähikuntien palvelut on suunniteltu huolehtimaan erityisesti lapsiperheiden tarpeista. Alueet on suunniteltu turvallisiksi ja viihdyttäviksi, ja palvelut toimivat paremmin kuin hyvin. Tekemistä riittää myös vapaa-ajalle, ja mikäli kotikunnasta ei kaikkea löydy, matka Tampereelle on vain muutamia minuutteja.

Muuttaminen uuteen kotiin Suomessa

Muuttaminen uuteen kotiin on usein iso päätös, ja sen tekeminen vaatii suunnitelmallisuutta ja paljon aikaa. useita asioita joita täytyy muistaa sekä pieniä päätöksiä; muuttoilmoituksen toimittaminen Postille, sähkösopimus, muuttopalvelun valinta sekä muuttolaatikot ovat ainoastaan osa asioista mitkä täytyvät muistaa muuton yhteydessä.

Kuvassa pariskunnan muutto uuteen kotiin

Haluatko löytää luotettavan muuttoyrityksen helposti? Näiltä sivuilta löydät alueesi muuttopalvelut listana sekä voit lähettää heille tarjouspyynnön helposti yhdellä lomakkeella.

Jätä tarjouspyyntö täällä!

Saat sähköpostiisi jopa samana päivänä tarjouksia asiantuntevilta alan ammattilaisilta. Sen jälkeen sinä voit vain verrata tarjouksia ja valita itsellesi sopivin yritys apuun.

Yritysmuutto Pirkanmaa

Yritysmuutot on järkevää jättää alan ammattilaisen hoidettavaksi. Yritysmuutto on hoidettava lyhyessä ajassa uusiin toimitiloihin, koska yritystoiminnan katkeaminen tuo aina kustannuksia. Nettisivuillamme hoidat helposti myös yrityksen muuttoihin liittyvät kyselyt ja tarjouspyynnöt ja säästät samalla omaa arvokasta aikaasi.

Miten muuttopalvelun hinta määräytyy?

Muuttoyrityksen hinnoitteluun vaikuttaa nämä asiat: muuttoerän koko, muuton etäisyys, muuton kesto ajassa ja tarvittavien henkilöiden määrä. Jos pakkaat kaikki tavarasi itse, niin tämä luonnollisesti laskee muuton kustannuksia.

Kuinka monta muuttolaatikkoa tarvitsen?

Tämä on yllättävän yksinkertaista. Nyrkkisääntönä voidaan pitää yksi muuttolaatikko / asunnon neliö. Esimerkiksi 70 m2 asunnon muuttoon on hyvä varata noin 70 pakkauslaatikkoa. Muuttolaatikot kannattaa pinota aina neljän pakkauslaatikon pinoihin. Tämä helpottaa siinä kohtaa, kun niitä roudataan pakettiautoon tai kuorma-autoon.

Muuttajan vinkit

  1. Muuton aikana on paras aika tehdä suursiivous ja hävittää kaikki ylimääräiset tavarat pois.
  2. Älä käytä pakkaamisessa teippiä vaan kiristekalvoa.
  3. Varaa varmuuden vuoksi hieman enemmän muuttolaatikoita, kun olet ajatellut tarvitsevasi (minimissään yksi laatikko / neliö).
  4. Merkitse muuttolaatikoihin aina mitä niissä on sisällä ja mihin huoneisiin ne kannetaan, niin laatikot ovat helppo kuljettaa uuteen kotiin.
  5. lastaa muuttolaatikot aina neljän laatikon pinoihin ja pakkaa ne hieman vajaiksi, silloin muuttolaatikoita on erittäin helppo kantaa ja pinota uudelleen.

Siirry jättämään tarjouspyyntö

Kaupungit, joissa toimimme Pirkanmaalla