Kaupungit, joissa toimimme Pohjanmaalla

Olipa edessä kotimuutto, yritysmuutto tai ulkomaan muutto, niin muuttopalvelua tarjoavat yritykset auttavat urakkasi kanssa. Näiltä sivuilta löydät runsaasti vinkkejä muuton suunnitteluun Suomeen tai ulkomaille.

Kaikki palvelut

 • Kotimaan muutto
 • Yritysmuutto
 • Ulkomaanmuutto
 • Pakkaustarvikkeet ja muuttolaatikot
 • Pakettuauton vuokraus
 • Loppusiivous
 • Pienvarastot

Miksi Pohjanmaalle muutetaan?

Pohjanmaa kuvastaa viljavuudessaan ja rehevyydessään täydellistä suomalaista sielunmaisemaa, joten ei ole ihme, että niin moni palaa juurilleen käytyään reissun etelässä tai jopa ulkomailla. Mikään ei vedä vertoja Pohjanmaan peltomaisemille, mikäli niitä on silmäillyt koko lapsuutensa ja nuoruutensa.

Pohjanmaalainen kulttuuri on tunnetusti rentoa ja konstailematonta. Sananparret lentävät paikallisten isäntien keskuudessa huoltoasemilla, joten edes ulkopaikkakuntalaisen ei tarvitse pönöttää hieman tuntemattomammassakaan seurassa. Pohjanmaalaiset tekevät mutkattomuudellaan olon tuossa tuokiossa mukavaksi tilanteessa kuin tilanteessa.

Mikä saa ihmiset muuttamaan Pohjanmaalle? Syitä on monia, eikä pienin niistä suinkaan ole paluu juurille. Moni palaa esimerkiksi hoitamaan kotitilaa sukupolvenvaihdoksen yhteydessä tai muuten vain takaisin perheen pariin: pohjanmaalaiset ovat tunnetusti sukurakasta sakkia, joten lapsia kasvattaa yhdessä koko kylä.

Vaasa on Pohjanmaan sivistyksen kehto

 Vaasa tunnetaan ruotsin kielestä ja historiastaan. Merenrantakaupungin edustalle levittyvä saaristo on ainoa laatuaan, joten veneilyn ystävät löytävät kotikaupungista takuulla mielekästä tekemistä – mikäpä olisi parempaa kuin pakata mökkitarpeet mukaan ja suunnata saareen lomailemaan.

Vaasan yliopisto on yksi Suomen johtavista korkeakouluista monipuolisella opintovalikoimalla. Osaaminen on erityisesti kauppatieteissä, onhan yliopisto alun perin perustettu vuonna 1966 perustettu nimellä Vaasan kauppakorkeakoulu. Sittemmin opintotarjonta on laajentunut hallintotieteisiin, tekniikan aloille sekä kieliin ja viestintään.

Korkealaatuinen yliopisto ja tutkimus tukevat osaltaan kaupungin kasvua ja rakentavat tulevaisuutta. Vaasalla on merkittävä historia suomenruotsalaisen kulttuurin kehtona, ja nykyisinkin Pohjanmaan maakunnasta yli puolet on ruotsinkielisiä. Ei siis ihme, että varsinkin suomenruotsalainen väestö kokee Vaasan lähikuntineen kodikseen.

Vaasa viehättää sivistyksellään ja monikulttuurisuudellaan. Kaupunki henkii historiaa ja kansainvälistä tunnelmaa, joka on vieläkin suhteellisen harvinaista Suomen rajojen sisällä. Moni muuttaa Vaasaan päästäkseen osaksi rikasta kulttuuria.

Muuttaminen uuteen asuntoon Suomessa

Muutto uuteen kotiin on monesti suuri päätös, ja sen tekeminen vaatii paljon aikaa sekä suunnittelua. useita asioita joita pitää muistaa ja pienempiä päätöksiä; muuttoilmoitus Postille, sähkösopimus, muuttoyrityksen buukkaaminen sekä laatikoiden hankkiminen pakkausta varten ovat ainoastaan osa asioista mitä pitää muistaa muuton yhteydessä.

Muuttoapu lähellä

Jos etsit sinulle sopivaa, tehokasta ja halpaa muuttofirmaa, niin olet oikeassa paikassa. Kaikki alueesi firmat löydät tältä nettisivuilta. Jos haluat tehdä muuttamisesta todella helppoa, niin kilpailuta tekijät nopeasti yhdellä tarjouspyynnöllä.

Lähetä tarjouspyyntö täältä!

Saat jopa saman päivän aikana tarjouksia asiantuntevilta alan ammattilaisilta. Sitten sinä voit vain verrata tarjouksia ja valita itsellesi soveltuvin yritys apuun.

Yritysmuutto Pohjanmaa

Yrityksen muuttaminen on järkevää jättää muuttamisen ammattilaisen tehtäväksi. Yritysmuutto on hoidettava nopeasti uuteen toimistoon, sillä yritystoiminnan katkeaminen tuo aina kustannuksia. Nettisivuillamme hoidat helposti myös yrityksen muuttoon liittyvät kyselyt ja tarjouspyynnöt ja säästät samalla omaa arvokasta aikaasi.

Mitkä asiat vaikuttavat muuttofirman hintaan?

Muuttopalvelun hintaan vaikuttaa nämä asiat: muuttoerän koko, muuton etäisyys, muuton kesto ajassa ja tarvittavien henkilöiden määrä. Jos pakkaat kaiken itse, niin se luonnollisesti laskee muuton kustannuksia.

Kuinka monta muuttolaatikkoa tarvitsen?

Tähän on olemassa todella yksinkertainen laskukaava. Nyrkkisääntönä voidaan pitää yksi muovilaatikko per asunnon neliö. Esimerkkinä 70 neliöisen asunnon muuttoon on järkevää varata 70 kpl muovilaatikoita. Laatikot kannattaa kasata aina neljän pakkauslaatikon pinoihin. Tästä on apua siinä vaiheessa, kun niitä kannetaan muuttoautoon.

Parhaat 5 vinkkiä muuttoon

 1. Muuton aikana on paras aika tehdä inventaario ja viedä kaikki tarpeettomat tavarat roskiin tai kierrätykseen.
 2. Älä käytä pakkaamisessa teippiä vaan kiristekalvoa.
 3. Varaa varmuuden vuoksi hieman enemmän muovilaatikoita, kun tarvitset (minimissään 1 kpl / neliömetri).
 4. Merkkaa muuttolaatikoihin aina mitä ne sisältävät ja mihin huoneisiin ne kuuluvat, niin niitä on helppo kantaa uuteen asuntoon.
 5. lastaa muuttolaatikot aina neljän laatikon pinoihin ja jätä ne hiukan vajaiksi, niin laatikoita on erittäin helppo kuljettaa ja pinota uudelleen.

Jätä tarjouspyyntö helposti nyt!