Kaupungit, joissa toimimme Uudellamaalla

Oli kyseeessä sitten kotimuutto, yritysmuutto tai ulkomaan muutto, niin sivujemme muuttofirmat auttavat sinua ison urakan kanssa. Saat kauttamme muuttoavun ja vinkkejä Suomen tai ulkomaan muuttoon.

Kaikki palvelut

 • Kodin muutto
 • Yritysmuutto
 • Muuttoapu ulkomaille
 • Muuttotarvikkeet
 • Pakettuauton vuokraus
 • Muuttosiivoukset
 • Varastohotelli

Miksi Uudellemaalle muutetaan?

Miksi pääkaupunkiseudulle muutetaan

Syitä pääkaupunkiseudulle muuttamiselle ei tarvitse hakea kaukaa: mahdollisuudet niin opiskelulle kuin työn tekemiselle ovat paremmat kuin missään muualla Suomessa, ja siksi väki siirtyy yhä enenevässä määrin eteläiseen Suomeen.

Helsingin seudulla riittää valinnan varaa. Kaikkien ei suinkaan tarvitse muuttaa keskustan kuhinaan, sillä aivan lähistöltä löytyy myös maalaismaisia maisemia: ei tarvitse kuin ajaa Länsiväylää Espooseen ja poiketa sivutielle, kun ympärillä pian siintää perisuomalainen peltoviljelys latoineen ja lehmineen.

Pääkaupunkiseudusta tekee yhä useammalle houkuttelevan vaihtoehdon se, että mahdollisuudet oman elämän ja menestyksekkään tulevaisuuden rakentamiselle ovat erinomaiset. Siinä missä itäiset ja pohjoiset alueet tyhjenevät asukkaista, pääkaupunkiseutu kasvaa kohisten ja asunnoille on toisinaan huutava pula: jokainen haluaa oman kodin sopivan matkan päässä palveluista, ja pääkaupunkiseudulla palveluverkosto on kattavampi kuin missään muualla Suomessa.

Pääkaupunkiseudun kuntien välillä on eroja esimerkiksi siinä, millaista väestöä alueella asuu. Vaihtelu on luonnollista, sillä esimerkiksi lapsiperheet viihtyvät hieman syrjemmällä, kun taas menevä ja menestyvä citysinkku haluaa ehdottomasti asua aivan Helsingin keskustan tuntumassa. Mietitäänpä hetki, mikä alue vetoaa erilaisiin kohderyhmiin eniten.

Helsingissä on kaikki lähellä 

Helsingissä paras on se, että kaikki mahdolliset ja mahdottomat palvelut ovat helposti saatavilla ja saavutettavissa. Julkinen liikenne toimii, eikä omaa autoa tarvitse välttämättä ollenkaan.

Parasta Helsingissä on se, että kaupunki tarjoaa niin koulutusta kuin työtä. Kaupungissa on ajoittain jopa työntekijäpula, ja moni rekrytointialan yritys toimii maanlaajuisesti alihankkijana ja tuo työntekijöitä pääkaupunkiseudulle jopa ulkomailta saakka.

Helsingin yliopisto on Suomen paras koulutuslaitos. Laadukas opetus ja kattava alavalikoima takaavat sen, että yliopistosta valmistuvat saavat loistavat eväät tulevaisuuden varalle. Taideyliopisto tarjoaa maan korkeatasoisinta opetusta niin tanssin, teatterin kuin musiikin taitajille, joten myös reitti kansainväliseen menestykseen on avoinna.

Espoo vetoaa lapsiperheisiin

Espoo on monen lapsiperheen unelma: kaupungin kasvava talous takaa sen, että palveluiden tasosta ja monipuolisuudesta pidetään huolta eri kieliä unohtamatta. Espoon paras puoli on kuitenkin ehdottomasti sijainti suhteessa Helsinkiin, ja siksi moni työläinen valitsee naapurikaupungin Helsingin sijaan: isoja teitä pitkin työmatkailu pääkaupunkiin sujuu suhteellisen mukavasti myös ruuhka-aikoina.

Espoossa on huolehdittu yksityisautoilijoiden ohella myös julkisten liikennevälineiden käyttäjistä, ja vastavalmistunut länsimetro parantaa kulkuyhteyksiä entisestään.

Espoo on Helsinkiä astetta rauhallisempi, ja erityisesti kaupungin merellisyys on monelle syy muuttaa länsipuolelle pääkaupunkia. Rantamaisemat viihdyttävät niin veneilijöitä kuin lenkkeilijöitä, ja Espoon vakavaraisuus tarjoaa perheille loistavat puitteet kasvattaa lapsia.

Vantaalla liikenneyhteydet toimivat

 Vantaan etu esimerkiksi Espooseen verrattuna on se, että asuntojen hintataso on astetta alhaisempi. Siinä missä kulkuyhteydet ovat yhtä lailla hyvät, vastaavan asunnon saattaa saada huomattavasti halvemmalla asumisen tasosta tinkimättä.

Vantaata halkoo kehä III, jonka varrelle jää muun muassa lentokenttä sekä mukava määrä ostos- ja viihdekeskuksia. Myös luonnonläheisyyttä ja palveluita löytyy, ja siksi Vantaa vetoaa erityisesti ihmisiin, jotka haluavat toimivan kodin hyvien kulkuyhteyksien varrelta. Helsinkiin ei tarvitse mennä välttämättä lainkaan, mikäli työpaikka sijaitsee kotikunnan puolella.

Vantaan pohjoispuolella sijaitseva Kerava sopii erinomaisesti työmatkalaisille, jotka eivät halua asua pääkaupungin hulinassa. Juna kuljettaa Helsingin keskustaan kohtuullisessa ajassa, joten oman auton voi jättää huoletta parkkiin. Tarvittaessa myös autoilu onnistuu, sillä valtatie 4 kulkee keskustan itäpuolta.

Vantaan itäpuolelle jäävä Sipoo on tunnettu ruotsinkielisyydestään. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö palveluja olisi tarjolla myös Suomea puhuville, päinvastoin. Sipoota voi pitää pääkaupunkiseudun rauhan tyyssijana, joka huokuu maalaismaista henkeä: Sipoosta löytyy takuulla koti perheelle, joka haluaa lasten kasvavan turvallisessa ja luonnollisessa ympäristössä.

Muutto uuteen asuntoon kotimaassa

Muuton yhteydessä on aina todella paljon muistettavaa. Uuteen asuntoon muutettaessa on hyvä huomioida pitkä lista lähes pakollisia juttuja: muuttoilmoitus, sähkösopimuksen tekeminen, hyvän muuttoavun valinta sekä pakkauslaatikoiden hankkiminen. Näiden lisäksi pitää vielä pakata kaikki tämänhetkisen asunnon tavarat ja muuttaa ne seuraavaan kotiin.

Autamme muutossasi

Jos etsit hyvää, ammattitaitoista tai halpaa muuttopalvelua, niin olet tullut oikeillle sivuille. Kaikki lähialueen firmat löydät näiltä nettisivuilta. Jos haluat tehdä muuttamisesta helppoa, niin kilpailuta muuttofirmat nopeasti yhdellä lomakkeella.

Lähetä tarjouspyyntö täältä!

Saat sähköpostiisi jopa saman päivän aikana tarjouksia asiantuntevilta alan ammattilaisilta. Sen jälkeen sinä voit vain vertailla tarjouksia ja valita itsellesi sopivin palvelu apuun.

Yritysmuutto Uusimaa

Yritysmuutot kannattaa antaa muuttamisen ammattilaisen hoidettavaksi. Yritysmuutto on tehtävä ripeästi uuteen toimitilaan, koska yritystoiminnan keskeytyminen tuo aina kustannuksia. Nettisivuillamme hoidat näppärästi myös yrityksen muuttoihin liittyvät keskitetyt tarjouspyynnöt ja säästät samalla omaa arvokasta aikaasi.

Miten muuttopalvelun hinta määräytyy?

Muuttoyrityksen hinnoitteluun vaikuttaa seuraavat asiat: muuttoerän koko, muuton etäisyys, muuttoon tarvittava aika ja kantajien määrä. Jos ajattelit pakata kaikki tavarasi itse, niin tämä luonnollisesti laskee muuton kustannuksia.

Miten lasken muuttolaatikoiden tarpeen?

Tämä on yllättävän yksinkertaista. Nyrkkisääntönä voidaan arvioida yksi muovilaatikko / m2. Esimerkiksi 70 m2 asunnon muuttoon on järkevää varata noin 70 kpl muuttolaatikoita. Laatikot on järkevintä pinota aina neljän laatikon pinoihin. Tämä auttaa siinä vaiheessa, kun niitä lastataan kuorma-autoon.

Parhaat 5 vinkkiä muuttoon

 1. Muuton aikana on paras aika toteuttaa suursiivous ja heittää kaikki tarpeettomat tavarat roskiin.
 2. Älä käytä teippiä vaan kiristekalvoa.
 3. Varaa aina vähän enemmän muuttolaatikoita, kun tarvitset (minimissään 1 kpl / neliö).
 4. Merkitse muuttolaatikoihin aina mitä ne sisältävät ja minne huoneeseen ne kannetaan, niin niitä on todella helppo kantaa uuteen asuntoon.
 5. Kasaa laatikot aina 4 ltk:n kasoihin ja pakkaa ne hieman vajaiksi, silloin muuttolaatikoita on helppo kuljettaa ja pinota uudelleen.

Siirry kilpailuttamaan muuttofirmat nyt!