Kaupungit, joissa toimimme Varsinais-Suomessa

Olipa edessä kotimuutto, yrityksen muutto tai muutto rajojen taakse, niin muuttopalvelua tarjoavat yritykset ovat auttamassa tekemään muuttopäivästä helpomman. Saat kauttamme muuttofirman ja vinkkejä Suomen tai ulkomaan muuttoon.

Tavallisimmat palvelut

 • Kodin muutto
 • Yritysmuutto
 • Ulkomaanmuutto
 • Muuttolaatikot ja pakkaustarvikkeet
 • Pakettuauton vuokraus
 • Muuttosiivoukset
 • Pienvarastot

Miksi Varsinais-Suomeen muutetaan?

Mitäpä sanoisi Varsinais-Suomen vetovoimasta? Syitä alueelle muuttamiselle on loputtomasti, sillä esimerkiksi Turku pullistelee kulttuuria, historiaa, luontoa ja nähtävyyksiä. Varsinais-Suomi on vanhinta ja historiallisesti rikkainta Suomea, jota täydentää kuvankaunis saaristo kruununaan Ahvenanmaa.

Varsinais-Suomen viljavia peltomaisemia ihastellessa silmään sattuu säännöllisin väliajoin vanha maatila tai kartanorakennus, sillä alueella historia on läsnä ihmisten arjessa. Sukutilat ovat saattaneet säilyä perheen hallussa vuosisatoja, ja on aivan normaalia, että asukkaat ovat asuneet samalla paikalla lukemattomien sukupolvien ajan.

Mikä saa muuttamaan Varsinais-Suomeen? Onko se hauska murre tai kenties ajatus pääsystä osaksi mittaamattoman arvokasta kulttuurihistoriaa ja suomalaisuuden kukoistuksen kautta? Tarkastellaanpa hetki, mitä Varsinais-Suomen suurimmilla kaupungeilla on tarjota asukkailleen.

Turku on sivistyksen ja kulttuurin kehto 

Turku kantaa kulttuurikaupungin mainetta eikä syyttä – onhan kaupunki Suomen vanhin. Monia muuttajia houkuttaa mahdollisuudet esimerkiksi kulttuurin parissa, eikä tekniikan ammattilaisillakaan käy aika pitkäksi – Turku Science Park tukee elinkeino- ja liike-elämän kasvua ja tällä tavalla luo työpaikkoja kaupungin tulevaisuuden rakentamiseksi.

Turussa toimii Helsingin ohella Suomen ainoa kokonaan ruotsinkielinen yliopisto Åbo Akademi, joten on selvää, että ruotsia äidinkielenään puhuvat hakeutuvat opiskelemaan Suomen vanhimpaan yliopistokaupunkiin: yliopisto perustettiin Turkuun aikoinaan vuonna 1640, kunnes se Turun paljon jälkeen siirrettiin Helsinkiin vuonna 1827.

Kuluvana vuonna Åbo Akademi juhlii 100-vuotissyntymäpäiviään, sillä yliopisto perustettiin heti Suomen itsenäistymien jälkeen vuonna 1918. Rinnalle tuli suomenkielinen Turun yliopisto 1920, joten kaksikielisessä kaupungissa jokainen opiskelija saa laadukasta opetusta omalla äidinkielellään.

Yliopistojen opintovalikoima kattaa lähes kaikki alat, joita kuvitella saattaa. Turussa on esimerkiksi oikeustieteellinen tiedekunta, joka löytyy Turun ohella vain Helsingistä ja Rovaniemeltä. Myös lääketieteellinen tiedekunta on vetovoimainen koko maan mittakaavassa. Tekemistä valmistuneille riittää myös töiden jälkeen, sillä esimerkiksi Turun yliopistollinen keskussairaala on merkittävä työnantaja koko kaupungin mittakaavassa.

Yliopistojen opintovalikoimaa täydentää käytännönläheisempi Turun ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa opiskelijoita niin kulttuuri-, sosiaali-, terveys- ja liikuntaa-alojen samoin kuin tekniikan, liikenteen, yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alan ammattilaisiksi.

Siinäpä kokoelmaa Turkuun muuttoa miettiville. Kaupungin vetovoima perustuu ennen kaikkea historian henkeen, jolta ei voi olla välttymättä kaupungin kaduilla kulkiessaan.

Pori ja Rauma ovat merellisiä pikkukaupunkeja

Pori ja Rauma sijaitsevat Turusta hieman pohjoiseen meren rannalla. Puheenparsi on Turusta tuttu pienine erityispiirteineen.

Pori ja Rauma ovat Turun tavoin vetovoimaisia opiskelukaupunkeja, sillä molemmissa toimii Turun yliopiston sivutoimipiste. Porissa pääsee lisäksi osaksi pirkanmaalaisuutta, sillä Tampereen yliopisto tarjoaa porilaisille opiskelijoille yhteiskuntatieteiden opintoja. Opiskelemaan pääsee aina tohtoriksi asti, joten huippupaperit saa omasta kotikaupungista.

Satakunnan ammattikorkeakoulu laajentaa omalta osaltaan opintovalikoimaa kampuksia on molemmissa kaupungeissa, ja useimmiten alavalinta määrittää sen, mihin suuntaan muuttoauton nokka kääntyy.

Porin ja Rauman vahvuudet tiivistyvät kauniiseen luontoon ja pikkukaupungin etuihin: asunnot ovat kohtuuhintaisia, ja välimatkat ovat lyhyitä, joten asuminen esimerkiksi kaupungin keskustassa on huomattavasti isoja kaupunkeja edullisempaa. Meri on lähellä, ja esimerkiksi Porin kuuluisa Yyteri on loistava retkeilykohde kuumana kesäpäivänä.

Salon sijainti on loistava

Presidenttimme kotipaikkakunta Salo on oivallinen asuinpaikka näppärän sijaintinsa vuoksi: ruokapöydän ääressä ei tarvitse riidellä työmatkoista, sillä kaupungista hurauttaa yhtä lailla helposti niin Turkuun kuin Helsinkiin. Samalla pääsee osaksi rauhallista pikkupaikkakunnan elämää ilman isojen kaupunkien ongelmia ja häiriötekijöitä.

Salon luonto on kuvankaunis, sillä meri ulottaa lahtensa aivan kaupungin keskustan tuntumaan. Kodin veden ääreltä saattaa saada huomattavan huokeasti, sillä asuntojen hintataso on merkittävästi isoja kaupunkeja alhaisempi. Unelmien koti on löydettävissä helposti ja halvalla.

Muutto uuteen kotiin Suomessa

Muuton yhteydessä on aina todella paljon tehtävää. Uuteen kotiin muutettaessa on hyvä huomioida pitkä lista välttämättömiä asioita: muuttoilmoitus, sähkösopimuksen tekeminen, sopivan muuttoavun valinta sekä pakkauslaatikoiden hankinta. Näiden lisäksi pitää vielä pakata kaikki nykyisen kodin tavarat ja kuljettaa ne seuraavaan kotiin.

Muuttopalvelu omasta kaupungista

Haluatko löytää luotettavan muuttofirman näppärästi? Nettisivuiltamme löydät alueesi muuttopalvelut samalla sivulla ja voit lähettää näille yrityksille tarjouspyynnön vaivattomasti yhdellä nettilomakkeella.

Lähetä tarjouspyyntö täältä!

Saat jopa saman päivän aikana tarjouksia asiantuntevilta alan ammattilaisilta. Sen jälkeen voit vain verrata tarjouksia ja valita itsellesi sopivin firma avuksi.

Yritysmuutto Varsinais-Suomi

Yritysmuutot on järkevää jättää ammattilaisten hoidettavaksi. Muutto on tehtävä ripeästi uusiin toimitiloihin, koska yritystoiminnan hetkellinen keskeytyminen tuo aina kustannuksia. Sivuillamme hoidat näppärästi myös yrityksen muuttoon liittyvät kyselyt ja tarjouspyynnöt ja silloin sinun arvokas aikasi säästyy tärkeämpiin työtehtäviin.

Mitkä asiat vaikuttavat muuttofirman hintaan?

Palvelun hintaan vaikuttaa seuraavat asiat: muuttotavaroiden määrä, muuttomatka, muuttoaika ja kantajien määrä. Jos pakkaat kaikki tavarasi itse, niin tämä luonnollisesti laskee muuton kustannuksia.

Kuinka monta muuttolaatikkoa tarvitsen?

Tähän on olemassa todella helppo laskukaava. Nyrkkisääntönä voidaan pitää yksi muovilaatikko / asunnon neliö. Esimerkiksi 70 m2 asunnon muuttoon kannattaa varata noin 70 pakkauslaatikkoa. Laatikot kannattaa pinota aina neljän pakkauslaatikon pinoihin. Tästä on apua siinä vaiheessa, kun niitä lastataan kuorma-autoon.

Muuttajan vinkit

 1. Muuton yhteydessä on hyvä toteuttaa tavaroiden hävitysoperaatio ja heittää kaikki tarpeettomat tavarat roskiin tai kierrätykseen.
 2. Älä käytä teippiä, käytä mieluummin kiristekalvoa.
 3. Varaa varmuuden vuoksi vähän enemmän muovilaatikoita, kun olet ajatellut tarvitsevasi (vähitään 1 ltk / neliömetri).
 4. Merkitse laatikoihin aina mitä niissä on sisällä ja mihin huoneisiin ne tulevat, niin niitä on todella helppo kuljettaa uuteen asuntoon.
 5. Pinoa muuttolaatikot aina neljän laatikon kasoihin ja pakkaa ne hieman vajaiksi, niin laatikoita on erittäin helppo kuljettaa ja pinota uudelleen.

Siirry jättämään tarjouspyyntö